فرصتی مناسب برای استارت آپ ها
تا به امروز، بسیار شاهد قطعی شبکه های اجتماعی و اختلال در ارتباطات داخلی و خارجی در کشورمان بوده ایم و این اختلالات شاید برایمان گران تمام شده باشد.
انبوهی از شبکه های اجتماعی معروف در دنیا نظیر فیسبوک، توییتر، اسنپ چت ، واتس اپ و اینستاگرام مشغول فعالیت هستند و در ایران بیشتر از اینستاگرام و تلگرام و واتس اپ استفاده می کنیم.
با توجه به اتفاقات اخیر و اتفاقات ماقبل آن نیز چندین بار شاهد فیلترینگ یا تهدید به فیلترینگ اینستاگرام، تلگرام یا شبکه های مشابه بوده ایم.
ناگفته نماند که معضل فیلترینگ برای همه ما دردسر ساز است، چون امروزه اینستاگرام و تلگرام بستری برای کسب و کارهای نوین و آنلاین و یکی از ابزار های دیجیتال مارکتینگ در سراسر دنیا شده است، یعنی بسیاری از ما از طریق ارائه خدمات در همین شبکه های اجتماعی ارتزاق می کنیم ولی افسوس از اینکه این بستر از اختیار ما نبوده و طبیعتا سرور های آن نیز در خارج از این مرز و بوم است و در مواقع سیاسی و اجتماعی حساس دولت نمی تواند آن را پایش کند ، لذا آن را فیلتر می کند و در این وضعیت خشک و تر ناچارند بسوزند.
حال یک لحظه فکر کنیم، اگر واقعا شبکه های اجتماعی داخلی ای به قدرتمندی اینستاگرام و تلگرام می داشتیم و این همه کاربری که در حال حاضر در آن عضو هستند، عضو شبکه های اجتماعی ساخت خودمان بودند ، بهتر نبود؟ یعنی واقعا نمی توانیم شبکه های مشابه ای بسازیم و آن را مدیریت کنیم ؟
اگر بیم این را داریم که اگر از شبکه های اجتماعی داخلی استفاده کنیم، کنترل و رصد می شویم، مگر الان فعالیت هایمان در شبکه های اجتماعی ای نظیر فیسبوک، توییتر، اینستاگرام و … رصد نمی شود؟ قطعا هر مدیر سیستم و مجموعه ای لااقل برای بهبود کارایی نرم افزارش هم که باشد، آن را رصد خواهد کرد.
اگر بیم این را داریم که اگر از شبکه های اجتماعی داخلی استفاده کنیم، شاید دولت امکان اعمال نظر به واسطه همکاری با مجموعه سازنده آن را داشته باشد، خب داشته باشد، مگر می خواهیم چکار کنیم؟ حداکثر کاری که می خواهیم انجام دهیم این است که کسب و کار اینترنتی مان را در شبکه اجتماعی شروع می کنیم که متعلق به همین مرز و بوم است و نتیجه سالها زحمت مان طبق یک دستور از طرف دولت از بین نمی رود.
مگر همه دولت ها شبکه های اجتماعی داخلی شان با کمک سازندگانشان پایش نمی کنند؟؟؟ قطعا پایش می کنند، ولی به علت آزادی های سیاسی و مدنی بیشتری که در آن جوامع وجود دارد، شاهد مسدود سازی و فیلترینگ های بی مورد نیستیم، لذا فکر می کنیم که در آن جوامع همه آزادند هر کاری که بخواهند می توانند انجام دهند.
(البته منظور نگارنده تشویق به این نیست که کلا همه کارهای روزمره مان را به شبکه های اجتماعی داخلی منتقل کنیم، حد اقل می توانیم همین بیزینسی که روی کانال های تلگرام یا پیج های اینستاگرامی راه انداخته ایم به شبکه های اجتماعی خودمان منتقل کنیم، قطعا همه آن هایی که بر بستر شبکه های اجتماعی اقدام به راه اندازی کسب و کار اینترنتی کرده اند برای به ثمر رساندن آن زحمت های بسیاری کشیده اند و حداقل بیاییم پلتفرمی طراحی و کسب و کارهایمان را به آن منتقل کنیم و هر روز بیم این را نداشته باشیم که ممکن است امروز آن شبکه اجتماعی فیلتر شود و زحمات ما نیز از بین برود )
آیا بهتر نیست یکبار برای همیشه همت کنیم، هزینه کنیم و از نیروهای توانمندی که در جامعه وجود دارد استفاده کنیم و شبکه های اجتماعی مخصوص خودمان را بسازیم و شروع به استفاده از آن نماییم ؟ کسب و کارمان را بر پایه آن بنا کنیم و خیالمان راحت باشد که حداقل سرورهایی که اطلاعات در آن میزبانی می شود پیش خودمان است، دیگر فیلتر نمی شویم و کارمان لنگ نخواهند ماند.
اهل فن می دانند، که برای راه اندازی یک شبکه اجتماعی کارآمد به دانش برنامه نویسی و سخت افزار و سرور های قوی جهت میزبانی آن شبکه اجتماعی نیازمندیم و مطمئنا تا بحال نیز افراد بسیاری به فکر راه اندازی شبکه های اجتماعی داخلی افتاده باشند ولی وقتی که کمی پیش می روند متوجه می شوند که هزینه های سرور اختصاصی ای که بتواند پاسخگوی متقاضیان یک یا چند کشور باشد بسیار بسیار بالاست و شاید تنها به همین دلیل از ادامه کار خود منصرف شده اند پس قطعا در کشورمان افراد متخصص و برنامه نویسی بسیار قوی ای را داریم که بتوانیم شبکه های اجتماعی نظیر تلگرام و اینستاگرام و حتی بهتر از آن را نیز به وجود آوریم.
روابط عمومی مجموعه وب نهاد، شرکتی پیشرو در زمینه طراحی سایت و سئو سایت که دارای یک زیر مجموعه مستقل جهت ارائه خدمات هاست ، دامین ، سرور مجازی و اختصاصی نیز می باشد طی پیشنهادی افزود :
” مجموعه وب نهاد، پیشرو در وب پارسی، حامی و اسپانسر بسیاری از کسب و کارهای نوپا و استارت آپ های داخلی می باشد و اگر برنامه نویسانی در جامعه مان آمادگی ایجاد شبکه های اجتماعی داخلی را داشته باشند، از آن ها حمایت می نماییم و سرور های مورد نیاز برای میزبانی شبکه های اجتماعی داخلی یا پروژه های استارت آپی مشابه را تامین خواهیم کرد ”
لذا برنامه نویسان و مشتاقان این امر یا طرح های استارت آپی مشابه، می توانند طرح و بیزینس پلن مورد نظر خود را با ذکر مشخصات حقیقی یا حقوقی به آدرس [email protected] ارسال نمایند و در صورتی طرح آنان مورد پذیرش قرار گیرد، از ایشان جهت برگزاری جلسه حضوری دعوت و نیازمندی های لازم نظیر هاست، دامین، سرورهای مجازی، سرورهای اختصاصی و موارد اینچنینی در اختیارشان قرار خواهد گرفت.
شما عزیران می توانید نظرات خود را در رابطه با راه اندازی شبکه های اجتماعی داخلی توسط جوانان توانمند ایرانی در ذیل همین مطلب به اشتراک بگذارید.
*** لطفا توجه نمایید، نگارنده این مطلب از زاویه بیزینسی این مطلب را نگاشته است و این مطلب بدین منظور نیست که ما شبکه های اجتماعی داخلی فعلی اعتماد داریم و قطعا با وضعیت فعلی حاضر به استفاده از شبکه های اجتماعی برای امورات شخصی خود نیستیم ***