جراحی بینی در دو دهه اخیر در کشور ما متداول شده و بسیاری از خانمها و آقایان در سنین مختلف علاقمند به تغییر در شکل بینی خود و رفع اشکالات آن هستند. برخی نیز دچار مشکلات انسداد بینی هستند و همزمان خواهان بهبود تنفس خود میباشند. امروزه با پیشرفت بسیار قابل توجه در شناخت آناتومی و فیزیولوژی و ابداع روشهای جدید جراحی، قادریم تا تغییرات مثبتی در شکل و عملکرد بینی ایجاد کنیم.
به گزارش ویرلن ،با توجه به اینکه بینی نقش بسزایی در زیبایی صورت داشته و از نظر بویایی و تنفس هم حیاتیست، و با عنایت به عوارض احتمالی و اینکه شما برای آن از پول و وقت خود هزینه میکنید، دکتر سید علی اصغر شیرازی جراح بینی و عضو هئیت مدیره انجمن جراحان گوش، حلق، بینی و سر و گردن ایران نکاتی را در این رابطه مطرح کردند که بهتر است قبل از انجام آن به نکات زیر توجه فرمایید:
۱- میزان لزوم انجام آن را شخصا بررسی کنید و به سفارش، بهانه، طعنه و کنایه دیگران توجهی نکنید، فقط شما و تصمیم و انگیزه خودتان مهم است چون این عمل باید در صورت، یعنی مهمترین قسمت بدن شما انجام گیرد.
۲- اگر میزان اشکال بسیار کم است و یا تنها برای تغییر مدل آن تصمیم به جراحی گرفته اید، بعتر است منصرف شوید.
۳- جراحی بینی عمل نسبتٱ پرهزینه ایست. اگر تنگنای اقتصادی دارید بهتر است تا بهبود آن صبر کنید تا اینکه خود را به دست هر جراحی بسپارید.
۴- نتیجه جراحی هیچگاه صد در صد نیست، اگر فردی کمالگرا و وسواسی هستید بهتر است به فکر آن هم نیفتید. بعد از عمل اشکالات احتمالی ولو بسیار کوچک شما را آزار میدهد.
۵- نتیجه نهایی عمل غالبٱ بعد از یکسال مشخص میشود، بنابراین تا قبل از آن از ارزیابی دقیق اجتناب کرده و به دیگران هم اجازه اظهار نظر و اشکال تراشی را ندهید.
۶- بدون هیچ شکی مهمترین عامل موفقیت در این عمل جراح است، بنابراین در انتخاب او بسیار دقیق باشید، در حقیقت مهمترین نقش شما همین است. یک جراح خوب چندین خصوصیت دارد، صادق است، تبلیغات دروغین و فریبنده نمیکند، مسئولیت پذیر و جوابگوست، از انجام امور غیر حرفه ای و غیر اصولی اجتناب میکند، همه مسائل را شفاف توضیح میدهد و بالاخره تا حد امکان وضعیت اقتصادی شما را هم مد نظر قرار میدهد. یک جراح حاذق بهیچ عنوان زیر بار جراحی غیر ضروری نرفته و چیزی را هم به بیمار تحمیل نمیکند. اگر احساس کند این عمل غیر ضروریست و یا اینکه تغییر قابل ملاحظه ای ایجاد نمیشود و یا ممکن است خطری را برایتان بوجود آورد، از انجام آن پرهیز میکند. او بیمارستان یا کلینیکی را برای جراحی انتخاب میکند که از هر نظر مجهز بوده و از نظر بیهوشی و دیگر موارد امنیت کامل داشته باشد تا خدای ناکرده خطری متوجه بیمار نشود. و بالاخره یک جراح خوب مسئولیت پذیر است و چنانچه احتمالا پس از جراحی متوجه اشکالی شد پذیرفته و در رفع آن میکوشد.